lørdag 15. mai 2010

SBF-medlemmer på Skagen Race


Fra SBF har "Betty Boop II" og "Toja" deltatt på årets Skagen Race. Regattaen startet i Åsgårdstrand med frisk østlig og nordøstlig vind, og båtene føk avgårde utover Ytre Oslofjord.
Utover natta spaknet vinden og de med genaker fikk gode forhold, og kunne seile med genaker hele natta. For "Toja", som hadde spinnaker, var ikke forholdene så bra; det ble rett og slett for lite vind til at det ble noen god plassering. "Toja" med gjestemannskap fra bla "Pagurus III" i havna, nådde Skagen etter over 19 timer. Etter smaksprøver fra de danske bryggerier, ble stemningen inne i Skagen på topp.

I år var det mange båter som satt kursen nordover igjen allerede på fredagen. Det ble meldt om nordavind med kuling styrke og regn til hjemturen.

"Toja" gikk til Smøgen, hvor det også ble tid til rikelig med smaksprøver.

Nå går "Toja" for motor nordover langs "indre led", med kurs for Papperhavn eller "Fredagshølet" på Hvaler.

1 kommentar:

 1. En liten debriefing: Vi lå i grenseland for hvor tøff spinnakerseilas vi ønsket oss om kvelden/natten, og valgte sløring med vår store genoa, men i ettertid tror jeg bestemt at vi kunne ha jobbet oss gjennom natten med spinnaker.

  Hadde vi gjort det, ville vi dessuten også hatt noe bedre vindforhold over til Skagen, da vi hadde kommet noe tidligere.

  En annen sak var at vi valgte å skjære vestover for spinnaker i lite vind over til Skagen, vi skulle gått mer sørover.

  Se for øvrig http://seilmagasinet.no/id/35660. Det var kanskje ikke vår tur,
  Så vi skal kanskje ikke klage...

  SvarSlett